ua en ru

За останніми даними, кількість жертв землетрусу в Туреччині досягла 432 осіб

За останніми даними, кількість жертв землетрусу в Туреччині досягла 432 осіб. Поранення різного ступеня тяжкості отримали 1 тис. 352 людини, повідомили в центрі лих і надзвичайних ситуацій країни, передає Reuters.
Раніше повідомлялося про 366 загиблих.
Сьогодні рятувальники витягували з-під завалів зруйнованої будівлі живу двотижневу дитину. Дитину виявили через 46 годин після початку рятувальної операції.
Нагадаємо, 23 жовтня 2011 р. в провінції Ван на сході Туреччини стався землетрус магнітудою 7,2, підземні поштовхи були відмічені в 30 км від адміністративного центру провінції - м. Ван. Після цього протягом дня в регіоні продовжувалися підземні поштовхи магнітудою 5,1 і 6,1. В результаті удару стихії було зруйновано 2 тис. 262 будівлі.
Туреччина розташована в сейсмічно активній зоні, і землетруси, які нерідко прзиводять до людських жертв, тут відбуваються достатньо регулярно. Наймогутніші коливання земної кори в цій країні були відмічені в 1999 р. в районі Мармурового моря. Магнітуда підземних поштовхів тоді склала 7,4, в ході землетрусу загинули близько 18 тис. осіб.