ua en ru

За неофіційними даними, німецький RWE планує скоротити 8 тис. співробітників

Німецький енергоконцерн RWE планує скоротити 8 тис. робочих місць у наступні кілька років. Це відповідає приблизно 11% всього персоналу компанії. Зараз у RWE працюють 72 тис. чоловік. Скорочення торкнуться персоналу компанії на підприємствах в усіх країнах світу, передає німецький телеканал №24 з посиланням на інформацію джерел в профспілці.
Питання про стратегію розвитку компанії на 2012-2014 рр. буде обговорюватися на засіданні ради директорів концерну, яке відбудеться 12 грудня 2011 р. У ході цієї зустрічі може бути прийнято рішення про скорочення 8 тис. робочих місць. За даними німецької преси, одна лише програма з розпродажу активів, яку в даний час проводить енергоконцерн (оприлюднена в серпні 2011 р. програма розрахована на декілька років - до 2013 р., в рамках цієї програми RWE планує виручити 11 млрд євро) призведе до скорочення 3-4 тис. співробітників.
RWE, як і інші енергоконцерни Німеччини, сильно постраждав від рішення влади ФРН відмовитися від атомної енергії до 2022 р. після аварії на АЕС "Фукусіма" в Японії. Одним з наслідків цієї постанови для RWE стане різке зростання витрат на виробництво електроенергії при спаді збутових цін через повільне відновлення економіки, старіючого населення і підвищення рівня енергоефективності.
10 листопада RWE повідомила, що чистий прибуток компанії за 9 місяців 2011 р. знизився на 46,3% - до 1,416 млрд євро в порівнянні з 2,637 млрд євро, отриманими за аналогічний період роком раніше.
RWE AG - німецька енергетична компанія, одна з найбільших за обсягом продажів природного газу на німецькому ринку. Штат компанії налічує більше 70 тис. співробітників.

RWE