ua en ru

За неофіційними даними, книга замовлень на акції GM під час IPO перевищила 60 млрд доларів

Книга замовлень на акції GM під час IPO перевищила 60 млрд дол., передає Reuters з посиланням на неофіційні джерела. Це в 6 разів перевищує обсяг коштів, які GM розраховує залучити через первинне розміщення акцій. Акціонери, що продаватимуть, виручать на IPO від 9,5 млрд до 10,6 млрд дол. (10 млрд дол. в середній точці цінового коридору). Крім того, GM планує запропонувати інвесторам 60 млн привілейованих акцій, конвертованих у звичайні, на суму 3 млрд дол., що збільшує потенційний обсяг розміщення до 13 млрд дол. При цьому GM і далі приймає заявки від інвесторів і не планує закривати книгу замовлень до початку наступного тижня.

У придбанні акцій зацікавлені деякі близькосхідні та інші азійські державні інвестиційні фонди, їхні сукупні інвестиції оцінюють на 2 млрд дол. Згідно неофіційних джерел, переговори GM з китайською SAIC Motor Corp. є на завершальній стадії. Сторони близькі до досягнення угоди про участь SAIC в IPO GM. Частка китайського автоконцерну може скласти замалим не 2 млрд дол. У жовтні ц. р. автоконцерн GM провів зустрічі з фінансовою владою Катару, Кувейту, ОАЕ та представниками сінгапурської інвестиційної компанії GIC and Temasek Holdings. Основною метою зустрічей було їх залучення до первинного розміщення акцій GM.

Очікують, що частка роздрібних інвесторів складе близько 20% від всього обсягу IPO. За словами неофіційних джерел, зараз заявки від роздрібних інвесторів оцінюють на 2-3 млрд дол.

При встановлених параметрах IPO корпорації General Motors стане найбільшим у США після первинного розміщення акцій компанії Visa 2008 р., коли залучено 19,7 млрд дол. Акції GM, у минулому одна з "блакитних фішок" фондового ринку США, повернуться на Нью-йоркську фондову біржу, а також пройдуть лістинг на біржі Торонто в Канаді. Як очікують, біржова торгівля акціями GM почнеться 18 листопада 2010 р.