ua en ru

За неофіційними даними, канцлер ФРН Ангела Меркель скасувала поїздку до Росії на початку вересня 2011 р

Канцлер ФРН Ангела Меркель скасуваоа візит до Росії на початку вересня 2011 р. Причина такого рішення криється в дебатах, які в цей час повинні відбутися в німецькому парламенті з питань, пов'язаних з Європейським фондом фінансової стабільності (EFSF). Про це повідомили джерела в урядових кругах Німеччини, передає Reuters.
23 вересня ц. р. члени бундестагу розглядатимуть питання відкриття другої кредитної лінії Греції. Уряд ФРН розраховує, що законодавці підтримають рішення, прийняті за підсумками екстреного саміту єврозони, що відбувся 21 липня ц. р. Тоді члени валютного блоку домовилися, що Євросоюз і МВФ нададуть Афінам додаткове фінансування у розмірі 109 млрд євро (понад діючу програму ЄС/МВФ обсягом 110 млрд євро), причому Європа виділить свою частину через стабілізаційний фонд EFSF на термін мінімум 15 років і по ставці близько 3,5%. Крім того, фонду дозволили скуповувати державні облігації проблемних країн зони євро, які не мають попиту приватних інвесторів.
При цьому у членів німецької правлячої коаліції, яка володіє парламентською більшістю, немає єдиної думки щодо другого плану допомоги Греції, і перспектива схвалення підтриманих Меркель рішень знаходиться під загрозою.