ua en ru

За неофіційними даними, Intel може придбати один із підрозділів Infineon

За неофіційними даними, найбільший у світі виробник мікрочіпів - американська компанія Intel Corp. веде переговори з крупним виробником напівпровідників - німецькою компанією Infineon про покупку у неї підрозділу з виробництва чіпів для бездротових пристроїв - одного з чотирьох її підрозділів. Сума операції може скласти 1,1-1,4 млрд євро, передає німецький телеканал N-TV з посиланням на німецькі ЗМІ. У німецькій компанії цю інформацію поки не коментують.

За відомостями одного з друкарських видань, фахівець Infineon за минулі декілька тижнів не раз зустрічався з представниками американського конкурента. За цей час сторони прийшли до згоди з основних питань, проте ніякого юридичного документа підписано поки не було. Чутки про можливу покупку Intel підрозділу Infineon ходять вже довгий час, проте, за наявними даними, зараз переговори перейшли в завершальну стадію.

Intel вже давно шукає способи збільшити свій вплив на ринку напівпровідників, що використовуються в мобільних телефонах. В середині 2009 р. компанія підписала угоду з фінським виробників стільникових телефонів Nokia про спільну розробку носіїв даних для доступу в Інтернет з мобільного телефону.