ua en ru

За підсумками роуд-шоу планується підписання контрактів на суму не меншу ніж 2 млрд дол., - Каськів

За підсумками роуд-шоу планується підписання контрактів на суму не менше 2 млрд дол. Про це під час підсумкової прес-конференції повідомив голова Державного агентства з інвестицій і управління національними проектами України Владислав Каськів, передає кореспондент РБК-Україна

"Фінальним підсумком...роуд-шоу буде не лише колосальне збільшення інформації про Україну. Не лише збільшення поінформованості серед світових компаній і серед взагалі громадськості, а конкретні абсолютно результати. Ми очікуємо..., що не менше трьох контрактів буде підписано в рамках реалізації національних проектів. Контрактів не менших за розміром, ніж 2 млрд дол. за підсумками цих роуд-шоу", - сказав Каськів

Нагадаємо, що реалізація роуд-шоу є одним із компонентів інвестиційної реформи. Загальною та основною метою реформи є активне залучення прямих іноземних інвестицій в економіку України, формування позитивного інвестиційного іміджу України в світі, а також позиціонування України як провідного фінансового, політичного та бізнес-центру у Східній Європі.
Впродовж кампанії роуд-шоу (перший етап якого триватиме приблизно два місяці) українська делегація відвідала найбільші фінансові центри світу, що знаходяться в Америці, Європі, Азії та на Близькому Сході. Проведення презентацій відбувається за формулою "Один день - одне місто".

В кожній презентаційній точці роуд-шоу були представлені відомості про інвестиційний клімат та інвестиційне законодавство України, інформація про держінвестпроект.

Формат роуд-шоу передбачає можливість підписання контрактів та угод стосовно конкретних інвестиційних та Національних проектів, що значно прискорює процес залучення іноземних інвестицій. Роуд-шоу передбачало презентацію наступних національних проектів: "LNG-Термінал", "Олімпійська надія-2022", "Чисте місто", "Відкритий світ", "Енергія природи" та кількох інших, залежно від країни, де відбувається конкретна презентація.