ua en ru

За фактом сутичок у Вінниці порушено кримінальні справи, - МВС

За фактом сутичок з міліцією під час штурму активістами Вінницької облдержадміністрації 6 грудня порушені кримінальні справи.

За фактом сутичок з міліцією під час штурму активістами Вінницької облдержадміністрації 6 грудня порушені кримінальні справи. Про це йдеться в повідомленні прес-служби управління Міністерства внутрішніх справ України у Вінницькій обл.

"За фактами грубого порушення правопорядку у будівлі ОДА слідчим управлінням міліції в єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінальних злочинів за ознаками ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство) і ч. 2 ст. 345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу)", - йдеться в повідомленні.

У МВС додали, що вісім співробітників міліції отримали різного ступеню тілесні ушкодження та отруєння газом. Семеро з них були госпіталізовані, троє знаходяться в реанімації. Також за медичною допомогою звернулося шість громадян, які не потребували госпіталізації. Розпочато досудове слідство.

Нагадаємо, у Вінниці вранці 6 грудня активісти влаштували штурм будівлі обласної ради. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков доручив провести розслідування подій біля будівлі Вінницької облдержадміністрації.