ua en ru

За фактом викрадення двох головних редакторів газет у Донецьку відкрито справу, - ГПУ

Органи прокуратури Донецької області здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом викрадення двох головних редакторів місцевих газет у Донецьку.

Органи прокуратури Донецької області здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом викрадення двох головних редакторів місцевих газет у Донецьку. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Встановлено, що 2 червня група озброєних терористів увірвалася до редакцій друкованих видань "Донбасс" та "Вечерний Донецк", викрала головних редакторів Олександра Брижа і Леоніда Лапу та повезла у невідомому напрямі. Згодом, після розмови стосовно редакційної політики видань, яка, на думку терористів, повинна бути більш лояльною до так званої "Донецької народної республіки", керівники місцевих газет були відпущені", - йдеться у повідомленні.

За вказаним фактом розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Хід досудового розслідування перебуває на контролі прокуратури Київського району міста Донецька.

За даними Інституту масової інформації, обидва видання наразі призупинили свою роботу, оскільки керівництво газет відмовилося від зміни редакційної політики і відправило колектив у безоплатну відпустку.