ua en ru

У справі про аварію у московському метро затримано 2 підозрюваних, - слідчий комітет РФ

По кримінальній справі про аварію у московському метро затримано 2 підозрюваних.

По кримінальній справі про аварію у московському метро затримано 2 підозрюваних. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Слідчого комітету Російської Федерації.

"Сьогодні слідчими Головного слідчого управління СК Росії затримано двоє підозрюваних у порушенні вимог транспортної безпеки (ч.3 ст.263.1 КК РФ). Це дорожній майстер служби колії ГУП "Московський метрополітен" Валерій Башкатов і помічник дорожнього майстра шляху Юрій Гордов", - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, з кінця травня 2014 р. на перегоні станцій "Парк Перемоги - Слов'янський бульвар" розпочалися підготовчі роботи, спрямовані на укладання стрілочного переводу для пуску нової ділянки. До цих робіт також були залучені ряд підрядників і субпідрядників. Башкатов і Гордов мали безпосереднє відношення до виконання цих робіт та контролю за їх виконанням.

"Слідство вважає, що самі роботи були проведені неналежним чином: стрілочний механізм був зафіксований звичайної 3-міліметрової дротом, яка порвалася. Це спричинило сходження електропоїзди з рейок, загибель 21 людини та заподіяння різних тілесних ушкоджень більше 150 пасажирів", - повідомили в СК РФ.

Затримані вже допитані. Найближчим часом слідство планує пред'явити їм обвинувачення та обрати запобіжний захід.

Нагадаємо, в результаті аварії на Арбатсько-Покровської лінії Московського метро, за останніми даними, загинула 21 людина.
За версією слідства, 15 липня 2014 р. приблизно о 08:35 тунелю на перегоні між станціями "Парк Перемоги" і "Слов'янський бульвар" три вагони поїзда, що прямував на швидкості 70 км/год, зійшли з рейок. За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.3 ст.263.1 КК РФ (порушення вимог у сфері транспортної безпеки).