ua en ru

За даними правозахисників, у сирійському Хомсі вбито 106 мирних жителів

Жертвами збройних дій урядових військ Сирії в місті Хомс сьогодні стали як мінімум 106 мирних жителів. "Даний інцидент має бути розглянутий ООН", - заявив Reuters глава Сирійської обсерваторії з прав людини Рамі Абдельрахман.

"Обсерваторія має в розпорядженні імена 14 членів сім'ї, в тому числі трьох дітей, і інформацію про інші сім'ї, всі члени яких були вбиті", - додав він. Серед загиблих є жінки і діти.

Відзначимо, сьогодні ж відповідальність на сирійську владу було покладено Держдепартаментом США - за теракт на території університету в другому за величиною в країні місті Алеппо. Серія вибухів 15 січня забрала життя 87 людей, ще понад 150 отримали поранення.

"Ми засуджуємо будь-які напади на беззбройних цивільних осіб і підкреслюємо, що винні у незаконних убивствах та інших порушеннях міжнародного права будуть встановлені і притягнуті до відповідальності", - йдеться в заяві офіційного представника Держдепартаменту Вікторії Нуланд.

Нагадаємо, конфлікт в Сирії триває з березня 2011 р., він забрав життя понад 60 тис. осіб. Бунтівники домагаються відставки Президента Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах по відношенню до мирного населення.

Читайте також: У Сирії в результаті потрійного вибуху загинули 24 людини