ua en ru

За даними німецьких ЗМІ, Меркель запропонувала міністра фінансів Німеччини на пост глави Єврогрупи

Канцлер Німеччини Ангела Меркель пропонує розглянути кандидатуру міністра фінансів країни Вольфганга Шойбле на пост глави Єврогрупи. Про це написали сьогодні німецькі ЗМІ, пославшись на дипломатичні джерела в Брюсселі. Уряд ФРН дану інформацію в пресі ніяк не коментує, передає Reuters.

Зазначимо, що чотирирічний термін повноважень чинного голови Єврогрупи Жан-Клода Юнкера закінчується в червні 2012 р.

"У разі якщо Юнкер (раніше залишив відкритою можливість його переобрання на наступні чотири роки в якості глави Єврогрупи) покине пост, Шойбле є найбільш імовірним кандидатом у наступники. У нього найкращі шанси отримати це місце", - сказав один з обізнаних європейських чиновників. Втім, за його словами, поки кандидатура Шойбле не отримала схвалення від Президента Франції Ніколя Саркозі.

Зазначимо, що хоча це і не закріплено документально, в Європі існує негласне правило: всі пости в європейських структурах повинні по можливості порівну розподілятися між чиновниками з різних держав.

Нагадаємо, 7 березня повідомлялося, що прем'єр-міністр Фінляндії Юрки Катайнен є основним претендентом на посаду голови Єврогрупи.