ua en ru

ПНР Лівії оголосила про закриття справи про теракт над Локербі

Міністр юстиції Перехідної національної ради (ПНР) Лівії Мухаммед аль-Алаги заявив, що справу по вибуху літака над шотландським Локербі в 1988 р. закрита, повідомляє Associated Press.
На думку глави Мін'юсту Лівії, єдиний винний у цьому злочині Абдельбассет Алі аль-Меграхі був відпущений на свободу у зв'язку з поганим станом здоров'я і зараз немає необхідності розглядати цю справу в суді.
Алаги також додав, що ПНР розпускає надзвичайні слідчі органи та надзвичайні суди, які раніше відправили у в'язницю ряд супротивників колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі.
Нагадаємо, у 1988 р. над шотландським містом Локербі був підірваний літак Boeing 747, внаслідок чого загинули 270 чоловік.
Розслідування цього теракту показало, що до злочину причетні лівійські спецслужби. Пізніше Муаммар Каддафі погодився видати підозрюваних у вибуху літака. У 2001 р. в Шотландії був визнаний винним і засуджений до довічного ув'язнення Абдельбассет Алі аль-Меграхі. Він був головою служби безпеки авіакомпанії Libyan Arab Airlines і був пов'язаний з лівійськими спеціальними службами. Більше ніхто з даного злочину засуджений не був.