ua en ru

Пляжний сезон у Києві розпочнеться 1 червня

Пляжний сезон у Києві розпочнеться 1 червня. Про це під час прес-конференції повідомив генеральний директор комунального підприємства "Плесо" Павло Походій, передає прес-служба Київської державної міської адміністрації.

"Наразі завершується підготовка 11 міських централізованих пляжів. Зокрема, це "Чорторий", "Вербний", "Пуща-Водиця", "Молодіжний", "Венеція", "Передмістна Слобідка", "Золотий", "Дитячий", "Райдуга", "Тельбін" та "Центральний", - зауважив П.Походій.
За його словами, тривають роботи і на 14 зонах відпочинку. Крім того, до літнього сезону готуються 50 водних об'єктів, у яких не рекомендовано купатись, зокрема, це зони відпочинку: "Сонячна" (озеро Сонячне), "Веселка" (Русанівська протока на вул. Микільсько-Слобідській), "Совська балка" (ставки Совські) та "Синєозерна" (озеро Синє).
П.Походій повідомив, що загалом роботи з підготовки до літнього сезону підприємство проводить на 29 зонах відпочинку біля води, загальною площею 228,87 га.
"Наразі вже проведено обстеження підводної частини всіх водних об'єктів міста і сьогодні тривають роботи з відновлення функціонування громадських вбиралень та, у разі відсутності, встановлення мобільних туалетних кабінок. Також ми працюємо над забезпеченням пляжного інвентарю, це і контейнери та урни для сміття, кабіни для перевдягання, питні фонтанчики, душові кабіни, тіньові навіси, тапчани та лави для відпочинку", - додав гендиректор КП "Плесо".