ua en ru

Плотницький заявив, що "відпустив" Савченко з полону

Плотницький заявив, що "відпустив" Савченко з полону Фото: Ігор Плотницкий

Частину документів, знайдених у Савченко, а також копії з них Плотницкий розпорядився віддати в "особливий відділ"

"Голова" так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) Ігор Плотницкий на закритому засіданні у справі української льотчиці Надії Савченко заявив, що "відпустив" Савченко з полону. Про це повідомляє "Медіазона".

Як повідомляється, в період з 19 по 23 червня 2014 року Плотницький і його підлеглі обговорювали, що їм робити з полоненими. У зв'язку з тим, що від полонених в ході допитів "була отримана потрібна інформація", а також через перебої з продовольством, було прийнято рішення їх відпустити.

Як наголошується, за словами Плотницького, він розпорядився відвезти Савченко в безпечну зону і там відпустити, повернувши їй телефон і сім-карту.

"Частину документів, знайдених у Савченко, а також копії з них, Плотницький розпорядився віддати в "особливий відділ", їх оригінали він залишив у себе", - йдеться в повідомленні.

Плотницький також заявив, що про затримання Савченко на території Росії він дізнався зі ЗМІ. Її кримінальним переслідуванням Плотницкий не цікавився.

"Я неодноразово розмірковував на цю тему, а не так давно згадав про те, що у мене залишилися предмети і документи Савченко Н. В., які можливо мають значення для розслідування. У зв'язку з цим вирішив передати їх слідчому", - наводить видання слова Плотницького.

Відзначимо, раніше в ЛНР стверджували, що Савченко втекла з полону під час авіаудару.

Нагадаємо, в Донецькому міському суді (Ростовська область) на закритому засіданні сьогодні проходить допит лідера луганських сепаратистів Ігоря Плотницького.