ua en ru

Плотницький доручив перевірити релігійні організації

Плотницький доручив перевірити релігійні організації Фото: Плотніцький нагадав про свободу віросповідання

Глава ЛНР розпорядився взяти секти на особливий контроль

"Голова" так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) Ігор Плотницький на апаратній нараді ради Міністрів доручив Державному комітету з питань релігії та духовності ЛНР спільно з МДБ і МВС перевірити діяльність релігійних громад в Республіці. Про це передає сепаратистський сайт "Луганський інформаційний центр".

При цьому Плотницький нагадав про свободу віросповідання.

"Ви знаєте, у нас є зареєстровані, є незареєстровані (релігійні організації - примітка ОСІБ). Ми повинні розуміти, хто, де знаходиться. Ні в якому разі не втручатися в їх роботу, якщо не будуть нести якийсь політичного забарвлення", - підкреслив він.

Також Плотницький розпорядився, щоб секти взяли на особливий контроль, а інші організації повідомляли про місце служіння.

"Підводити під це визначення релігійної громади як "секта" - примітка ред.) не треба, тут досить багато грамотних людей, щоб відокремити полова від зерен, тому якщо секти - на особливий контроль, якщо просто служіння - без питань, люди нехай займаються і служать. Але де, хто, як ми повинні знати", - зазначив Плотницький, звертаючись до силовиків.

Крім того, глава ЛНР доручив Держкомітету з питань релігії та духовності організувати зустріч з представниками всіх релігійних течій, обговорити з ними проблеми духовності та налагодити взаємодію.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України (СБУ) викликала главу так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) Ігоря Теслярської на допит. запланований Допит на 10 ранку 17 березня.