ua en ru

У Канаді площа лісових пожеж за добу збільшилася в десять разів

У Канаді площа лісових пожеж за добу збільшилася в десять разів Фото: площа лісових пожеж у Канаді збільшується

З постраждалих районів евакуйовано вже понад 88 тис. людей

Площа лісових пожеж у канадській провінції Альберта за добу збільшилася у десять разів, охопивши 85 тис. гектарів, і продовжує збільшуватися у південному напрямку. Про це повідомляє місцева влада, передає Reuters.

Також повідомляється, що вогонь відрізав евакуйованих з міста Форт Мак-Мюррей, які перебувають у таборах і притулках на півночі від міста.


За останніми даними, з районів, охоплених лісовими пожежами, евакуйовано вже понад 88 тис. осіб, зареєстровано один смертельний випадок серед евакуйованих.

За повідомленням BBC, люди, вимушені покинути свої будинки, розміщуються у тому числі на хокейних аренах і в шкільних спортзалах.

Точна причина пожеж поки що не встановлена. Імовірно, вони виникли на тлі спекотної погоди та відсутності опадів. Влада побоюється, що їх площа буде рости, хоча в найближчі дні прогнозується похолодання і дощі.

Нагадаємо, великі лісові пожежі в околицях Форт Мак-Мюррея, центру із видобутку нафти з бітумінозних пісків, призвели до скорочення поставок нафти на 800 тис. барелів на добу.