ua en ru

Платіні: ФІФА не хоче віддавати футбол в руки футболістів

Платіні: ФІФА не хоче віддавати футбол в руки футболістів Фото: Мішель Платіні

Француз висловився про майбутні вибори

Відсторонений від роботи президент УЄФА Мищель Платіні вважає себе найбільш підходящим кандидатом на пост президента ФІФА. Про це він розповів The Telegraph.

"Люди хочуть перешкоджати моєму висунення, тому що знають, що у мене є всі шанси на перемогу. У мене враження, що вони не хочуть, аби екс-гравець очолював ФІФА, як не хочуть віддавати футбол в руки футболістів. Але я єдиний, хто має повне уявлення про футбол з усіх боків: я був гравцем, тренером збірної Франції, директором клубу "Нансі", організатором чемпіонату світу в 1998 році і зараз очолюю найпотужнішу конфедерацію. Цього я досяг чесним шляхом", - сказав Платіні.

"Вважаю себе найпідходящим кандидатом для управління світовим футболом. Я відчуваю себе лицарем середньовіччя, що стоїть перед замком. Я хочу повернути футбол на вихідні позиції, але мені виливають киплячу олію на голову. Я не в колонії або сибірському Гулагу. Я чекаю, як складуться події. Але будьте впевнені, що я піду до кінця і буду використовувати всі спортивні та правові процеси, щоб захистити себе", - додав француз.

Нагадаємо, крім Платіні на пост президента ФІФА претендують принц Йорданії Алі бін аль-Хуссейн, генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно, глава Азіатської футбольної конфедерації шейх Салман бін Ібрагім аль-Халіфа, колишній заступник генерального секретаря ФІФА Жером Шампань, глава Футбольної асоціації Ліберії Муса Билити і південноафриканець Токіо Севале. Вибори нового президента ФІФА відбудуться 26 лютого.