ua en ru

Планшети обженуть ПК з постачань вже IV кварталі 2013 р

Експерти з аналітичної компанії International Data Corporation (IDC) поділилися новим прогнозом, згідно з яким підключаються до інтернету планшети обійдуть з постачання настільні ПК і ноутбуки вже у IV кварталі поточного року.

Експерти з аналітичної компанії International Data Corporation (IDC) поділилися новим прогнозом, згідно з яким підключаються до інтернету планшети обійдуть з постачання настільні ПК і ноутбуки вже у IV кварталі поточного року. Про це повідомляє "Росія 24".

Фахівці IDC прогнозують, що в 2013 р. світовий ринок смарт-пристроїв з можливістю доступу до всесвітньої мережі інтернет, до яких відносяться персональні комп'ютери, планшети і смартфони, збільшиться в об'ємі на 27,8%. У порівнянні з минулим роком, коли був зафіксований приріст поставок на 30,3%, прогрес трохи сповільниться.

Рухати ринок вперед будуть мобільні гаджети - планшети і комунікатори. А от перспективи ПК- сегмента не вселяють аналітикам оптимізму. За оцінкою IDC, поставки настільних і портативних комп'ютерів у нинішньому році скоротяться на 10%.

Також очікується , що в заключній чверті 2013 р. планшети обійдуть ПК -пристрої по квартальному обсягом відвантажень (84,1 проти 83,1 млн штук), а ще через кілька років вирвуться вперед і в річному вираженні.

Автори звіту стверджують, що за останні кілька років інтернет-планшети методично з'їдали ринок ПК. Аналітик IDC Боб О'Доннел говорить, що смартфони з діагоналлю екрана 5 дюймів і більше тепер претендують на ринок невеликих планшетів і займуть цю нішу протягом півтора років.

У серпні IDC знизила прогноз щодо постачання інтернет -планшетів на 1%, заявивши , що в 2013 р. їх кількість досягне 227,4 млг штук. Пониження обумовлено виходом на ринок переносної електроніки - смарт - годин, інтернет -окулярів, а також експансією смартфонів.

Отже в поточному році IDC очікує продажі на рівні 134,4 млн штук в сегменті ПК , 180900000 - ноутбуків , 227,3 млн - планшетів і 1,01 млрд в сегменті смартфонів. До 2017 року цей показник у смартфонів збільшиться до 1,7 млрд , у планшетів - до 406,8 млн, у ноутбуків - до 196,6 млн. Кількість же проданих десктопів знизиться до 123,1 млн.