ua en ru

Планшет Google працюватиме до дев'яти годин на одній зарядці

В Інтернеті вперше оприлюднені більш докладні технічні характеристики планшета Google. Так, наприклад, стало відомо, що планшет буде працювати до дев'яти годин на одній зарядці. Також підтверджений термін виходу планшета - липень 2012 р., повідомляє CNews.

Анонс планшета Google Nexus 7 очікується на цьому тижні на конференції Google I/O.

За інформацією Gizmodo Australiа, пристрій буде оснащений 4-ядерним процесором Nvidia Tegra 3 з частотою 1,3 ГГц і вбудованим 12-ядерним графічним рішенням GeForce, мати 1 ГБ оперативної пам'яті і поставлятися з пам'яттю 8 або 16 ГБ.

Екран планшета діагоналлю 7 дюймів буде виконаний за технологією IPS, мати кути огляду 178 градусів і роздільну здатність 1280 x 800 пікселів. Буде присутня фронтальна камера на 1,2 МП. Про основну камеру не повідомляється.

Пристрій буде працювати під управлінням версії Android під кодовою назвою Jelly Бін (номер версії видання не повідомляє, але найімовірніше, це буде Android 4.1), мати підтримку NFC і сервісу мобільних платежів Google Wallet, а також технології Android Beam. Вона дозволяє передавати дані на інші мобільні Android-пристрої, прикладаючи їх один до одного.

Вартість моделі з 8 ГБ пам'яті складе 199 дол., з 16 ГБ - 249 дол. В Австралії, за інформацією джерела, планшет вийде в продаж у липні 2012 р. Термін запуску на міжнародному ринку не уточнюється.

Автори ресурсу Gizmodo Australiа також нагадали про два важливих моменти. По-перше, те, що планшет буде продаватися під брендом Google, означає, що пристрій запропонує платформу Android в чистому вигляді - такою, якою її бачить сам розробник, не захаращену сторонніми графічними оболонками і додатками.

По-друге, запуск Google Nexus 7 погіршить становище американського інтернет-магазину Amazon, який у листопаді 2011 р. випустив свій перший планшет - Kindle Fire. Ціна пристрою становить 199 дол., воно також базується на Android і має 7-дюймовий дисплей. У I кварталі 2011 р. Amazon втратила значну частку ринку планшетів через спад продажів, і з виходом планшета компанії Google буде ще важче боротися за цей сегмент.

Офіційний анонс планшета Google очікується на конференції Google I/O, яка почнеться завтра, 27 червня 2012 р. в Сан-Франциско.