ua en ru

Плановий обсяг виробництва заводу ім. Малишева за підсумками реструктуризації в 2015 р. збільшиться в 6 разів - до 1,5 млрд грн

ДП "Завод ім. Малишева" (Харків), провідний танкобудівний завод України, планує вийти за підсумками реструктуризації в 2015 р. на обсяг виробництва близько 1,5 млрд грн (188 млн дол.). Про це заявив генеральний директор підприємства Вадим Федосов, передає прес-служба Державного концерну "Укроборонпром".

"Планується, що до 2015 р., після проведення реструктуризації, завод ім. Малишева вийде на обсяг виробництва продукції, орієнтовно, в 1,5 млрд грн, що в шість разів більше у порівнянні з показниками на старті реструктуризації: за підсумками 2012 р. обсяг виробництва заводу склав 245 млн грн", - сказав Федосов.

Він уточнив, що згідно з попередніми оцінками менеджменту, потребу в інвестиціях на проведення заходів реструктуризації до 2015 р. оцінюється в 570 млн грн (71 млн дол.). У числі ключових заходів розпочатої реструктуризації Федосов виділив технічне переоснащення виробництва.

При цьому, повідомив гендиректор, підприємство планує залучити до 2015 р. на поповнення оборотних коштів за рахунок реалізації і списання, а також передачі в оренду незадіяних у виробничому процесі об'єктів 205 млн грн (25,6 млн дол.): "Крім того, за нашими підрахунками, державна підтримка в рамках прийнятого у цьому році закону про держгарантії під фінансові зобов'язання підприємств "Укроборонпрому", повинна скласти до 2015 р. 365 млн грн (45,6 млн дол.)".

Як повідомив Федосов, в рамках реструктуризації планується вивільнити понад 500 тис. кв.м. виробничих площ та передати у власність міста і області більше 50% земельних площ. На сьогоднішній день загальна площа території ДП Завод ім. Малишева, за даними заводу, складає більше 300 га.