ua en ru

План "Русская весна" і путінський бліцкриг захлинулися, - Порошенко

План "Русская весна" і путінський бліцкриг захлинулися, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент зазначив, що Україні вдалося створити армію, яка здатна протистояти загрозам з боку РФ

Україна створила армію, яка звільнила дві третини території Донбасу, локалізувала конфлікт і тримає оборону на лінії фронту, а путінський бліцкриг та план "Русская весна" - захлинулися. Про це заявив у четвер, 20 вересня, президент Петро Порошенко в ході виступу в Верховній раді з щорічним посланням, передає кореспондент РБК-Україна.

Порошенко зазначив, що "ми зберегли країну".

"Кремлівська "барбароса", путінський бліцкриг, план "Русская весна" - захлинулися. Ми створили армію, яка звільнила дві третини території Донбасу, локалізувала конфлікт і тримає оборону на лінії фронту. Вона захищає країну по українсько-російському кордоні", - зазначив президент.

План "Русская весна" і путінський бліцкриг захлинулися, - Порошенко

Зазначимо, у четвер, 20 вересня, президент Петро Порошенко виступає в Раді з щорічним посланням. Традиційно мова йде про здобутки за рік, а також про нові ключові завданнях зовнішньої і внутрішньої політики країни. РБК-Україна веде онлайн-трансляцію виступу Порошенка.

Нагадаємо, раніше Порошенко зазначив, що із Конституції України пропонується викреслити норму, яка дозволяє базування Чорномоського флоту в Україні.

"Після того, як ми повернемо Крим, російської бази в Севастополі більше не буде", - зазначив президент.