ua en ru

План реінтеграції Донбасу не регулює питання введення воєнного стану, - Герасимов

План реінтеграції Донбасу не регулює питання введення воєнного стану, - Герасимов Фото: Артур Герасимов (solydarnist.org)

Герасимов зазначив, що найближчим часом законопроект буде внесений в Раду і проголосований

Законопроект про реінтеграції Донбасу не регулює питання введення воєнного стану. Про це заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, повідомляє "112 Україна".

"Що стосується цього законопроекту, введення військового стану не регулюється даним законопроектом. Це окремий правовий статус певних територій", - сказав він.

Разом з тим, Герасимов зазначив, що Збройні сили України можуть бути використані як під час військових дій (оголошеної війни), так і під час проведення антитерористичної операції (АТО). І це питання, за словами Герасимова, буде врегульовано.

Він також зазначив, що найближчим часом законопроект буде внесений в Раду і проголосований.

"Я дійсно можу підтвердити, що зараз на завершальній стадії знаходяться консультації щодо проекту про реінтеграцію Донбасу", - сказав він.

За словами Герасимова, законопроект складається з двох складових: новий рівень протидії агресору і реінтеграція Донбасу.

"Давайте не забувати, що завдяки АТО ми зупинили ворога, ми звільнили значну частину української території, яка була окупована. Але зараз, коли ми виграли час, відновили армію, відновили оборонну промисловість і коли проти нас ведуть гібридну війну з використанням "цікавих методів" нашими ворогами, ми повинні перейти на абсолютно новий, більш глобальний рівень відповіді російській агресії. Тому якщо ви подивитеся з цього боку, - це новий рівень протидії агресорові", - заявив він.

Нагадаємо, раніше видання "Комерсант" з посиланням на джерела повідомляло, що план реінтеграції Донбасу передбачає введення воєнного стану замість АТО.