ua en ru

План реінтеграції Донбасу передбачає введення воєнного стану замість АТО, - джерело

План реінтеграції Донбасу передбачає введення воєнного стану замість АТО, - джерело Фото: Петро Порошенко незабаром внесе в Раду законопрект про реінтеграцію Донбасу (РБК-Україна)

Законопроект про реінтеграцію Донбасу Рада може розглянути на цьому тижні

Законопроект про реінтеграцію Донбасу передбачає введення воєнного стану замість антитерористичної операції. Про це повідомляє "Комерсант" з посиланням на джерело.

Так, згідно з інформацією видання, законопроект передбачає припинення АТО і мирну реінтеграцію Донбасу.

"Декларуючи готовність запустити процес зближення з бунтівними регіонами, автори документа навіть готові змінити правовий статус окупованих територій. Втім, навколо положень ще не прийнятого закону вже розгорнулася запекла боротьба. Нову інтеграційну ініціативу Києва загрожує зірвати пропозицію оголосити в прифронтових районах Донецької і Луганської областей (у тому числі в таких містах, як Маріуполь) воєнний стан", - йдеться в повідомленні.

За словами джерела видання, близького до адміністрації президента України, в список міст, де може бути введено військове положення увійдуть такі міста, як Маріуполь, Краматорськ, Слов'янськ, Авдіївка та Мар'їнка.

Крім того, повідомляється, що згідно плану реінтеграції Донбасу, для населення деяких контрольованих Україною районів Донецької та Луганської областей планується ввести ряд пільг і послаблень. Також планується спростити порядок отримання мешканцями так званих ДНР/ЛНР пенсій, налагодити торгівлю, знизити обмеження на вагу вантажів, що перевозяться через лінію розмежування.

Як зазначає видання, з посиланням на джерело у Верховній Раді України, законопроект може бути розглянутий парламентом вже цього тижня, коли президент України Петро Порошенко вирушить з візитом до США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко незабаром внесе на розгляд Верховної Ради законопроект про реінтеграцію Донбасу.