ua en ru

План забезпечення майном оператора української ГТС представлять найближчим часом, - Кістіон

План забезпечення майном оператора української ГТС представлять найближчим часом, - Кістіон Фото: засідання підгрупи з реформування "Нафтогазу"

Кістіон заявив про прогрес у формуванні нового оператора ГТС України

Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон заявив, що найближчим часом буде підготовлено план щодо забезпечення майном нового оператора газотранспортної системи (ГТС) України. Про це міністр написав на своїй сторінці в Facebook.

"Процес анбандлінгу НАК "Нафтогаз України" триває - ми вже перейшли до практичної реалізації цього процесу. Сьогодні взяв участь у засіданні підгрупи (яку очолює заступник міністра енергетики Галина Карп) робочої групи з реформування "Нафтогазу". Ми обговорили спосіб забезпечення майном нового оператора газотранспортної системи - ВАТ "Магістральні газопроводи України", - написав Кістіон.

Він додав, що найближчим часом буде підготовлено план, в якому покроково буде розписана ця процедура.

"Забезпечення майном ВАТ МГУ - це черговий крок до фактичного відокремлення діяльності з транспортування газу. Відповідно до повноцінного функціонування ринку природного газу", - підсумував міністр.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України підготував перелік активів, які будуть передані від нинішнього оператора газотранспортної системи "Укртрансгаз" компанії "Магістральні газопроводи України".