ua en ru

Пивоварський теж відкликав свою заяву про відставку

Пивоварський теж відкликав свою заяву про відставку Фото: тАндрій Пивоварський

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський відкликав свою заяву про відставку

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський відкликав свою заяву про відставку. Про це в ході позачергового засідання уряду повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я готовий публічно заявити, що я відкличу свій заяву за умови, коли будуть виконані ті принципи, про які тільки що говорили мої колеги", - сказав Пивоварський.

Він також назвав свої умови подальшої роботи в уряді - справедлива зарплата та запровадження прозорої системи державних закупівель.
"Перший принцип - це справедлива зарплата для державних службовців. Другий момент, я на "Укрзалізниці" запустив досить важливі процеси, які стосуються державних закупівель. За минулий рік було зекономлено мільярди гривень на держзакупівлях. Публічні закупівлі на державних підприємствах повинні стати нормою, не повинно бути виключень. Ми повинні перейти на нові прозорі умови закупівель, що зекономить величезні гроші, за які ми зможемо платити справедливу зарплатню не лише державним службовцям, а й для керівників державних підприємств", - додав він.

"Якщо ці принципи, про які говорили мої колеги, про які говорю зараз я будуть дотримані, я готовий працювати", - наголосив Пивоварський.

Нагадаємо, 11 грудня Андрій Пивоварський заявив про рішення піти у відставку. Крім Пивоварського про рішення піти з Мінінфраструктури заявили перший заступник міністра Володимир Шульмейстер і заступник Володимир Омелян.

Пізніше Пивоварський розповів, що його рішення не є політичним. "Одна з причин - це те, що неможливо реформувати бюрократію, систему держуправління без запровадження справедливої компенсації, без запровадження справедливої мотивації держслужбовців", - заявив міністр.

Детальніше про останні події, пов'язані з ризиком відставки Кабміну Яценюка читайте в статті "Назад в майбутнє: до Яценюка повертаються міністри".