ua en ru

Пивоварський назвав умови скасування санкцій проти російських авіакомпаній

Пивоварський назвав умови скасування санкцій проти російських авіакомпаній Фото (прес-служба Кабміну): Андрій Пивоварський

Для цього перевізники з РФ мають відмовитися від польотів до Криму і заплатити штраф

Україна може скасувати санкції проти російських авіакомпаній у випадку, якщо ті відмовляться від польотів до Криму і заплатять штраф. Про це заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Російські авіакомпанії, які порушують українське законодавство і літають до незаконно анексованого Криму, не зможуть літати до інших міст України і матимуть таку можливість, якщо відмовляться від польотів до Криму, заплатять штраф, і в такому випадку Рада національної безпеки і оборони України розгляне можливість виведення таких авіакомпаній зі списку санкцій", - зазначив Пивоварський.

За словами глави МІУ, зараз в Україні не фіксується збільшення попиту на залізничному сполученні в напрямку Росії. "Сусідні країни - Білорусь, Молдова - готові збільшити кількість рейсів до Москви. Але також слід розуміти, що більшість пасажирів, які летіли до Москви, є транзитними пасажирами. Вони летіли до Москви, щоб пересісти в інший літак і дістатися до якоїсь іншої точки планети. Ці пасажири зможуть скористатися українськими або європейським хабами", - додав Пивоварський.

Як повідомлялося, вчора у штаб-квартирі Єврокомісії у Брюсселі відбулися технічні консультації щодо авіасполучення між Україною і Росією.

Як заявили в Росавіації, РФ запропонувала українській стороні не вводити заборону на повітряне сполучення між країнами із 25 жовтня.

За підсумками переговорів Пивоварський підтвердив, що санкції проти авіакомпаній РФ набудуть чинності 25 жовтня.

Нагадаємо, від 25 жовтня авіасполучення між Україною і Росією буде повністю припинено.

Місяцем раніше, 25 вересня, Кабінет міністрів України прийняв рішення заборонити польоти російських компаній до України. Спочатку передбачалося запровадити заборону на польоти тільки для тих авіаперевізників, які увійшли до списку санкцій проти РФ. Однак після того, як Росавіація ввела аналогічну заборону для всіх українських авіакомпаній, Державіаслужби України вирішила поширити відповідні санкції на всіх російських авіаперевізників.