ua en ru

Росія запропонувала Україні не вводити заборону на авіасполучення

Росія запропонувала Україні не вводити заборону на авіасполучення Фото: У Брюсселі пройшли технічні консультації щодо відновлення авіасполучення між Україною і Росією

Заборона на авіаперельоти між країнами має набути чинності 25 жовтня

Росія запропонувала українській стороні не вводити заборону на повітряне сполучення між країнами з 25 жовтня. Про це йдеться в повідомленні Федерального агентства повітряного транспорту (Росавіація).

Наголошується, що пропозиція була озвучена в п'ятницю, 23 жовтня, в Брюсселі на переговорах російської та української делегацій з проблемних питань повітряного сполучення.

"Відповідно до угоди про повітряне сполучення і співробітництво, всі спірні питання повинні вирішуватися в ході консультацій між авіаційними властями. Використовуючи даний підхід, в повній відповідності з міжнародним правом російська сторона запропонувала зняти всі діючі обмеження на пряме повітряне сполучення і на транзит для російських і українських авіакомпаній ", - йдеться в повідомленні Росавіації.

У реченні йдеться про те, щоб з 25 жовтня 2015 українська влада не застосовували "переслідування екіпажів, обшуки повітряних суден, накладення штрафів на російські авіакомпанії, що виконують польоти в Республіку Крим".

"... Українська сторона ... запропонувала натомість розглянути питання зняття взаємних обмежень виключно на транзитні польоти", - заявили в Росавіації.

Нагадаємо, сьогодні в штаб-квартирі Єврокомісії в Брюсселі пройшли технічні консультації української делегації з російською стороною з питань авіаційного сполучення між Україною і Російською Федерацією.

Крім того, Єврокомісія виступила посередником між Україною і Росією у відновленні авіасполучення між країнами.