ua en ru

Пивоварський: Кабмін розгляне фінплан "Укрзалізниці" на 2016 наступного тижня

Пивоварський: Кабмін розгляне фінплан "Укрзалізниці" на 2016 наступного тижня Фото: міністр інфраструктури Андрій Пивоварський

Фінплан "УЗ" передбачає підняття вантажних тарифів на 15% з 1 січня 2016

Фінансовий план ПАТ "Укрзалізниця" на 2016 рік може бути винесений на розгляд Кабінету міністрів на наступному засіданні, 2 грудня 2015 року. Про це сьогодні під час круглого столу щодо інвестування залізничної галузі заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вже отримали позитивне узгодження Мінекономіки по фінплану "УЗ" на наступний рік. Чекаємо погодження Мінфіну і сподіваюся, на наступну середу, 2 грудня, я винесу на Кабмін уже фінансовий план "УЗ" на 2016 рік", - заявив Пивоварський.

За його словами, жодного разу з часів незалежності "Укрзалізниця" не починала нового року вже узгодженим з фінпланом.

"З адміністрації морських портів ми вже це зробили - на 2016 рік фінплан узгоджений, підписаний, нехай НБУ працює", - зазначив міністр.

За його словами, фінплан "УЗ" на 2016 рік передбачає, зокрема, підвищення вантажних тарифів на 15% з 1 січня і ще на стільки ж з 1 липня. Крім того, Мінінфраструктури сподіваються на безпрецедентні інвестиції у залізничну галузь в наступному році.

"Якщо Кабмін погодиться, в районі 20 мільярдів гривень - більшість грошей піде на оновлення інфраструктури, як пасажирської так і вантажної, електрифікацію і досить багато проектів, про які говорили десятиліттями, поки не робили", - повідомив Пивоварський.

Нагадаємо, 25 листопада уряд прийняв рішення щодо персонального складу наглядової ради "Укрзалізниці". Мінінфраструктури планує завершити корпоратизацію підприємства до 1 грудня.