ua en ru

Піскун: Суд навряд чи виправдає Тимошенко

Народний депутат, колишній генеральний прокурор України Святослав Піскун вважає, що суд навряд чи затвердить виправдувальний вирок екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко. Про це він заявив в ефірі ТВі.
"З того, що я бачу, що я чую, аналізуючи докази, які я отримую по телебаченню та з Інтернету, мені здається, що виправдувального вироку не буде", - заявив Піскун.
На його думку, в ході слідства не були допущені такі похибки, які б вплинули на об'єктивність розгляду справи.
"Сьогодні я не бачу похибок, які б вплинули на об'єктивність розгляду справ. Єдине, на що б я звернув увагу, так це на те, що адвокати весь час подають клопотання, що їм не вистачає часу ознайомитися з матеріалами кримінальної справи", - зазначив колишній генпрокурор.
У той же час він вважає, що визначити, чи достатньо часу для ознайомлення з матеріалами, повинен суддя. Піскун також додав, що зрозуміти, який термін потрібен для встановлення істини, досить складно, і все залежить від конкретного випадку. Зокрема, справа екс-прем'єр-міністра Павла Лазаренка налічувала близько 40 епізодів і вимагала допиту великої кількості свідків за кордоном.
"Справа Тимошенко має один епізод і не представляє юридичної складності", - повідомив Піскун.