ua en ru

Піротехніки завершили обстеження останнього сектору в Сватове

Піротехніки завершили обстеження останнього сектору в Сватове Фото: наслідки НП в Сватове

За весь час сапери знешкодили понад 3 тис. вибухонебезпечних предметів

Піротехніки станом на ранок 5 жовтня завершили обстеження останнього сектору, який знаходиться безпосередньо біля складів у Сватовому Луганської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 08.00 завершено обстеження території в межах визначеної для ДСНС зони відповідальності в останньому секторі № 7 (сектор, який знаходиться безпосередньо біля складів)", - йдеться в повідомленні.

Піротехнічні розрахунки працюють відповідно до затвердженої схеми розподілу зон відповідальності з обстеження території на наявність ВНП між Міноборони і ДСНС. (Територія радіусом 600 м від епіцентру вибуху закріплено за Міноборони, територія радіусом 3 тис. метрів закріплена за ДСНС.)

Житловий сектор і промислова зона міста Сватове очищена від вибухонебезпечних предметів з документальним підтвердженням виконаних робіт. Один примірник актів передано місцевим органам влади.

Піротехніки завершили обстеження останнього сектору в Сватове

Фото: піротехніки завершили роботи в Сватове

Від місцевого населення отримані 263 заявки про виявлення вибухонебезпечних предметів, з яких виконана 261. Всього з початку виконання робіт виявлено, вилучено та передано для знищення підрозділам Міноборони 3 379 тис. од.

Нагадаємо, 29 жовтня близько 19:45 на території складу боєприпасів об'єднаного польового складу Збройних Сил України в Сватове Луганської області сталася пожежа, з-за якого почали вибухати снаряди і розлітатися по місту. В результаті вибухів загинуло чотири людини, ще 14 осіб постраждали.

Рятувальники розділили територію Сватове на 15 секторів і послідовно досліджували кожен з них на предмет снарядів, що не розірвалися. Вчора, 4 листопада, під час проведення піротехнічних робіт в районі Сватове сапер отримав легку мінно-вибухову травму лівої кисті руки.

В результаті вибухів і локальних пожеж в Сватове були пошкоджені більш 600 житлових будинків, 21 об'єкт соціальної сфери.

З обласного бюджету на ліквідацію наслідків в Сватове вже було виділено 14 млн грн. Сьогодні Сватове повинен відвідати віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко для оцінки збитку.