ua en ru

Піротехніки ДСНС з початку року вилучили понад 59 тис. боєприпасів

Піротехніки ДСНС з початку року вилучили понад 59 тис. боєприпасів Фото: рятувальник (facebook.com/MNSTERNOPIL)

Зокрема, впродовж минулих трьох діб виявлено 700 боєприпасів

Піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій з початку року вилучили понад 59 тис. боєприпасів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДСНС.

"З початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знищили 59 557 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 306 авіаційних бомб. Лише впродовж минулих трьох діб здійснено 89 виїздів, під час яких виявлено 700 боєприпасів, у тому числі 1 авіаційну бомбу", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що піротехніки ДСНС продовжують роботи з гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей.

Зокрема, у Луганській області впродовж 9 жовтня було обстежено 3,19 га території, де виявлено та вилучено 60 одиниць вибухонебезпечних предметів, а у Донецькій області - обстежили 8,29 га території, де виявили 68 боєприпасів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сапери вилучили понад 1,8 тис. вибухонебезпечних предметів в ході розмінування території після вибухів на військових арсеналах під Калинівкою Вінницької області.