ua en ru

ДСНС вилучила понад 1,8 тис. вибухонебезпечних предметів в ході розмінування під Калинівкою

ДСНС вилучила понад 1,8 тис. вибухонебезпечних предметів в ході розмінування під Калинівкою Фото: сапери під Калинівкою (dsns.gov.ua)

Піротехніки обстежили понад 20 тис. гектарів на наявність боєприпасів

Сапери вилучили понад 1,8 тис. вибухонебезпечних предметів в ході розмінування території після вибухів на військових арсеналах під Калинівкою Вінницької області. Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Повідомляється, що на місці події станом на ранок 9 жовтня відкритих осередків горіння і вибухів боєприпасів не спостерігається. Піротехніки на наявність вибухонебезпечних предметів обстежили понад 20 тис. гектарів території.

"Проводиться очищення від вибухонебезпечних предметів місцевості у 5-кілометровій зоні навколо арсеналу. У ході проведення робіт з гуманітарного розмінування виявлено, вилучено та передано представникам 48 арсеналу - 1834 вибухонебезпечних предмети", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РНБО на цьому тижні розгляне питання безпеки складів з боєприпасами в Україні.

"На ньому (засіданні, - ред.) буде прийнято системне рішення не по одній базі, а комплекс заходів, які забезпечать збереження озброєння і техніки", - заявив міністр оборони Степан Полторак.