ua en ru

Пінчук може продати Вексельбергу свої феросплави і ГЗК за 1,5 млрд дол., - "КомерсантЪ"

«Ренова» російського бізнесмена Віктора Вексельберга почала переговори з EastOne Віктора Пінчука про купівлю 25%-вої частки в декількох (в основному - офшорних) компаніях, які володіють Нікопольським заводом феросплавів (НЗФ, Дніпропетровська область), Запорізьким заводом феросплавів (ЗЗФ) і Стахановським заводом феросплавів (СЗФ, Луганська область), а також двома ГЗК у Дніпропетровській області - Орджонікідзевським і Марганецьким. Орієнтовна вартість угоди - до 1,5 млрд дол.., пише російська газета «КомерсантЪ».
За даними газети, переговори від імені EastOne веде інвесткомпанія Rothschild. В EastOne і «Ренове» коментувати можливу угоду відмовилися.
Видання нагадало, що в 2008 р. Пінчук зі співвласниками групи «Приват» Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим об'єднали свої феросплавні активи в єдиний холдинг. За даними джерел «Ъ», кожен з трьох підприємців контролює по 25% загальної структури, яка є монополістом на внутрішньому ринку феросплавів Україні, а також займає 40% російського ринку і 20% світового. Представник «Привату» вчора не став коментувати можливий продаж частки у феросплавних активах одним з партнерів.