ua en ru

PIN BANK спростовує недостовірну інформацію про "банкрутство"

PIN BANK спростовує недостовірну інформацію про "банкрутство" Фото: Пін Банк спростовує повідомлення про банкрутство

Оприлюднена журналістом Олександром Дубинським інформація про нібито майбутній банкрутство ПІН банку є недостовірною і повністю не відповідає дійсності, повідомляє офіційний сайт банку.

"На своїй сторінці в Facebook журналіст, не наводячи жодних документальних підтверджень, в якості джерела "інформації" вказуючи оборот "говорять", повідомив про нібито "банкрутство" банку. За словами Дубинського, банкрутство сталося вже "сьогодні, але оголосять, як завжди, в п'ятницю", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у зв'язку із стурбованістю клієнтів банку, викликаної поширюваними в ЗМІ повідомленнями, ПІН банк офіційно повідомляє, що діяльність фінустанови повністю відповідає всім нормативам Національного банку України.

"Поточна операційна діяльність здійснюється в звичайному режимі, всі платежі здійснюються акуратно і в строк. Ми були і продовжуємо залишатися невеликим, але стабільним і високоліквідним банком. Які-небудь фактори, здатні вплинути на стабільність нашої роботи, відсутні. ПІН банк не отримував рефінансування від НБУ, ПІН банку немає і не було куратора від національного регулятора. На сьогоднішній день банк має 75% миттєвої ліквідності. Агентством "IBI-Рейтинг банку присвоєно рейтинг uaBBB+у розвитку", - повідомила Голова Правління банку Ірина Колесник.

Відзначається також, що поширення в ЗМІ подібних повідомлень банк розцінює як прояв недобросовісної конкуренції та закликає представників ЗМІ не бути знаряддям маніпуляції в руках недобросовісних гравців фінансового ринку, користуватися перевіреними і компетентними джерелами інформації. Банк закликає представників ЗМІ враховувати, що в умовах економічної кризи і нестабільності в банківському секторі публікація недостовірної інформації викликає паніку серед клієнтів, завдає прямий матеріальний збиток банку і підриває довіру клієнтів до української банківської системи в цілому.