ua en ru

Пілот Malaysian Airlines готувався захопити і розбити літак

Пілот Malaysian Airlines готувався захопити і розбити літак Фото: слідчі припускають, що пілот Шах навмисно відправив літак в океан

Пілот тренувався до польоту над океаном до тих пір, поки на це вистачить палива

Пілот рейсу MH-370 Захарі Шах за місяць до зникнення лайнера Malaysian Airlines кілька разів на домашньому комп'ютері використовував програму Microsoft Flight Simulator X для симуляції польотів над Індійським океаном. Це виявило розслідування малайзійської поліції і ФБР, повідомляє видання New York.

Зазначено, що дані були видалені з комп'ютера, але їх вдалося відновити фахівцям.

Повідомляється, що пілот вивчав можливість вильоту з Куала-Лумпура, різкого повороту в бік південної частини Індійського океану і польоту до тих пір, поки на це вистачить палива.


Слідчі з'ясували, що приблизно за цим же маршрутом у підсумку і пішов рейс MH-370, який спочатку летів у Пекін. Відмінність полягає в тому, що комп'ютерна програма передбачала, що паливо мало закінчитися приблизно за 1400 кілометрів від передбачуваного місця катастрофи лайнера.

Виходячи з даних симулятора, слідчі припускають, що пілот Шах навмисно відправив літак в океан, скоївши тим самим самогубство й убивши всіх пасажирів лайнера.

Донині поліція не встановила, з якої причини Шах міг скоїти цей злочин. Знайомі описували його як добродушну людину, завжди готову прийти на допомогу.

Нагадаємо, місце авіакатастрофи рейсу MH-370 досі не виявлено. Раніше з'являлися повідомлення про те, що передбачувані уламки літака були знайдені біля південно-східного узбережжя Африки.