ua en ru

Philips звільнить 2,2 тис. осіб в рамках скорочення витрат до 1,1 млрд євро

Нідерландська компанія Philips Electronics, що спеціалізується на виробництві побутової електроніки, оголосила про розширення програми скорочення витрат на 300 млн євро - до 1,1 млрд євро. Для досягнення нового цільового показника будуть додатково звільнені 2 тис. 200 співробітників до 2014 р., передає Reuters.

"Додаткові заходи зі скорочення витрат допоможуть нам нівелювати наслідки спаду світової економіки, а також змін урахування витрат на пенсійне забезпечення", - заявив глава компанії Франс ван Хаутен. За його словами, нові заходи пояснюються неффектівностью медичного підрозділу компанії, а також підрозділи, що випускає мережеве обладнання.

Нові скорочення будуть проведені понад оголошену роком раніше програми скорочення витрат, яка передбачала звільнення 4,5 тис. співробітників. Дана програма, запущена в рік, коли посаду глави Philips зайняв Хаутен, включала крім скорочення тисяч робочих місць перегляд фінансових цільових показників, повну зміну топ-менеджменту і відмова від збиткового бізнесу з виробництва телевізорів, який був переданий спільному підприємству, створеному з гонконгської компанією TPV Technology.

Читайте також: Philips отримала 167 млн ​​євро чистого прибутку в II кварталі ц.р.