ua en ru

З ПСГ України за перший тиждень лютого було відібрано 300 млн куб. м газу

З ПСГ України за перший тиждень лютого було відібрано 300 млн куб. м газу Фото: "Укртрансгаз"

В ПСГ України на сьогодні зберігається 10,8 млрд куб. м газу

За перший тиждень лютого з газових сховищ України було відібрано 315 млн куб. м палива, що на 11% менше ніж у минулому році. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПАТ "Укртрансгаз".

За станом на сьогоднішній ранок в українських підземних сховищах газу зберігається 10,8 млрд куб. м газу, що на 21% або 1,9 млрд куб. м більше, ніж в аналогічний період 2015 року.

"Добовий обсяг відбору природного газу з ПСГ становить 49,3 млн куб. м, що на 15% менше режиму роботи газових сховищ на аналогічну дату минулого року. Всього з початку опалювального сезону з вітчизняних ПСГ відібрано 6,2 млрд куб. м блакитного палива, що на 26% або 1,6 млрд куб. м менше за минулий сезон. У січні місяці поточного року з вітчизняних газосховищ відібрано 2,9 млрд куб. м природного газу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в січні 2016 року через вітчизняну газотранспортну систему для споживачів Європи та Молдови протранспортовано 6,4 млрд куб. м природного газу, що на 52% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.