ua en ru

Pfizer просить дозволити використовувати таблетки від COVID-19 в США

Pfizer просить дозволити використовувати таблетки від COVID-19 в США Фото: Pfizer просить дозволити таблетки від COVID-19 в США (Getty Images)

Компанія Pfizer просить Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дозволити екстрене використання своїх експериментальних таблеток від коронавірусу. Препарат планується вводити в поєднанні з уже затвердженими ліками проти інфекції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СNN.

За даними телеканалу, компанія запросила в FDA дозволу на екстрене застосування своєї експериментальної противірусної таблетки від COVID-19, відомої як PF-07321332 або Paxlovid. У Pfizer нагадали про високу ефективність препарату, яку він продемонстрував в ході клінічних досліджень.

"Пероральні противірусні препарати можуть зіграти важливу роль в боротьбі з COVID-19", - цитує видання гендиректора Pfizer Альберта Бурла.

За його словами, таблетка повинна вводитися в поєднанні з більш старим противірусним препаратом - "Ритонавіром". Вона призначена для лікування коронавірусу від легкого до середнього ступеня тяжкості