ua en ru

Peugeot Citroen може почати відкликання автомобілів за прикладом компанії Toyota.

Французький автовиробник PSA Peugeot Citroen може відкликати крупну партію автомобілів Peugeot 107 і Citroen C1 вслід за японською компанією Toyota, передає радіостанція Europe I з посиланням на представників французького автогіганта.

Легкові машини Peugeot 107 і Citroen C1 збирають на чеському заводі в м.Колін, який також виготовляє і відкликані раніше автомобілі японської корпорації. Крім того, у низці елементів конструкції французьких машин використовуються ті ж рішення, що і в автомобілях Toyota, оскільки вони були розроблений обома компаніями спільно, а отже, можуть мати ті ж технічні дефекти, що і "японки".

Нагадаємо, що за останній тиждень Toyota повідомила про відкликання більше 5 млн автомобілів з американського, китайського і європейського ринків через технічні несправності. Напередодні повідомлялося про відкликання 1,8 млн автомобілів з Європи через неполадки з педалями газу. Декількома днями раніше японська компанія повідомила про намір відкликати 1,1 млн автомобілів із США через аналогічну причину. За декілька днів до цього повідомлялося про відкликання 2,3 млн автомобілів Toyota з виявленими дефектами педалі газу. Компанія також повідомила, що припиняє продажу на американському ринку восьми моделей автомобілів з дефектами - Toyota Rav4 і Corolla 2009-2010 рр., Camry і Highlander 2007-2010 рр., а також моделі Matrix, Avalon, Tundra і Sequoia.