ua en ru

Petrobras планує залучити 15-16 млрд дол. на боргових ринках в 2011 р

Бразильська державна нафтова компанія Petrobras планує залучити 15-16 млрд дол. на боргових ринках в 2011 р., передає Reuters з посиланням на заяву фінансового директора компанії Альміра Барбасси.
Це приблизно відповідає сумі, залученій Petrobras в цьому році в результаті найбільшого в історії розміщення акцій на суму в 70 млрд дол.
"Цього року ми не випускали облігації, всі кошти надійшли від банків і експортних агентств", - повідомив А.Барбасса.
За його словами, кошти підуть на повернення короткострокових боргів і фінансування інвестиційної програми, хоча готівка і операційний прибуток Petrobras дозволяють їй інвестувати заплановані 45 млрд дол. в 2011 р.
Протягом п'яти років Petrobras хоче залучити на боргових ринках 60 млрд долл., сказав в жовтні гендиректор Жозе Серджіо Габріеллі. У рамках інвестиційної програми у розмірі 224 млрд дол. Petrobras планує подвоїти видобуток нафти протягом п'яти років з допомогою так званих подсолевих родовищ на бразильському шельфі, відкритих в 2007 р. і які мають до 50 млрд бар.
Китай увійшов до числа найбільших клієнтів Petrobras, купуючи по 200 тис. бар нафти на добу, повідомив А.Барбасса.
Petrobras - компанія, яка займається видобутком нафти і природного газу, а також виробництвом нафтопродуктів. Вона працює в 18 країнах, таких як США, Аргентина, Болівія, Колумбія, Нігерія, Ангола та інших. Понад 55% акцій компанії належить бразильському уряду. Штаб-квартира Petrobras знаходиться в Ріо-де-Жанейро.