ua en ru

Петренко закликав Раду ухвалити зміни до КПК щодо захисту підприємців від тиску правоохоронців

Петренко закликав Раду ухвалити зміни до КПК щодо захисту підприємців від тиску правоохоронців Фото: Павло Петренко (kmu.gov.ua)

Міністр пропонує низку додаткових технічних змін

Верховна рада має внести низку технічних змін до кримінально-процесуального кодексу, які унеможливлять тиск правоохоронних органів на підприємців з метою отримання хабарів. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній раді заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми пропонуємо, як Міністерство юстиції, низку додаткових технічних змін до кримінально-процесуального кодексу, які унеможливлять навіть таку творчість наших правоохоронців. Я дуже прошу, щоб буквально у березні ми подали такі зміни і спільно з вами їх проголосували", - заявив Петренко.

За його словами, правоохоронні органи намагаються уникати виконання вимог закону щодо обов'язкової відеофіксації обшуків на підприємствах на етапі досудового розслідування. Крім того, силовики часто порушують однакові кримінальні провадження проти підприємців по одних і тих самих фабулах.

Нагадаємо, у січні Петренко повідомляв, що рівень виконання судових рішень в Україні зріс до 18%. У країні діє 551 точка доступу до безоплатної правової допомоги.