ua en ru

Рівень виконання судових рішень в Україні зріс до 18%, - Петренко

Рівень виконання судових рішень в Україні зріс до 18%, - Петренко Фото: Павло Петренко (kmu.gov.ua)

В Україні діє 551 точка доступу до безоплатної правової допомоги

Рівень виконання судових рішень в Україні зріс до 18%. Про це на прес-конференції повідомив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє РБК-Україна.

"Рівень виконання судових рішень зріс до 18%. Ми завершили розбудову системи безоплатної правової допомоги. В усіх куточках країни діє 551 точка доступу до безоплатної правової допомоги. Маже 880 тис. українців звернулися до центрів та бюро за допомогою. Сьогодні майже 8 млн українців мають право на отримання безоплатної правової допомоги", - сказав він.

Крім того, за слвоами Петренка, 80% українців у соцопитуваннях підтвердили, що вони потребують захисту прав.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року президент України Петро Порошенко підписав указ №361/2017 "Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту "Я маю право!". Документ визначає, що органи місцевого самоврядування повинні сприяти забезпеченню реалізації цього проекту шляхом проведення відповідної інформаційно-роз'яснювальної роботи. Зокрема, на регіональних телеканалах повинні бути створені програми, орієнтовані на підвищення рівня правової культури та правової свідомості громадян.