ua en ru

Петренко пропонує ввести персональну відповідальність керівника за рішення НАЗК

Петренко пропонує ввести персональну відповідальність керівника за рішення НАЗК Фото: Павло Петренко

Також Мін'юст пропонує ввести інститут щорічного зовнішнього аудиту діяльності НАЗК

Міністр юстиції України Павло Петренко пропонує створити одноосібний керівний орган у Національному агентстві з питань запобігання корупції. Про це Петренко сьогодні заявив журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

Проект закону про внесення змін у закон про діяльність НАЗК повинен скасувати колегіальність цього органу.

"Ми приберемо колегіальність тому, що у нас зараз фактично колегіальна безвідповідальність. Ми пропонуємо, щоб це був одноосібно керований орган, тобто, щоб був керівник, з якого можна запитати, якщо є якісь питання по роботі органу", - заявив Петренко.

Крім того, Петренко повідомив, що Міністерство юстиції пропонує ввести інститут щорічного зовнішнього аудиту діяльності НАЗК. В законопроекті повинні бути прописані дуже стислі терміни перезавантаження агентства для того, щоб відомство запрацювала в нормальному режимі до початку третьої хвилі електронного декларування.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що Міністерство юстиції за дорученням прем'єр-міністра Володимира Гройсмана почало розробку законопроекту про внесення змін у закон про діяльність Національного агентства з питань запобігання корупції.