ua en ru

Петренко назвав запуск електронних декларацій в 2016 головним завданням влади

Петренко назвав запуск електронних декларацій в 2016 головним завданням влади Фото: Павло Петренко прокоментував запуск електронних декларацій

Глава Мін'юсту наполягає на введення системи електронного декларування у цьому році

Запуск системи електронного декларування доходів в 2016 році є основним завданням для всіх гілок влади. Про це під час парламентських слухань на тему "Стан реалізації засад антикорупційної політики в Україні" заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це наш спільний обов'язок, щоб у цьому році державні службовці, що займають високі посади, подали свої декларації в електронному вигляді, і щоб ці декларації стали публічними. Та інформація, яка в них знаходиться, була такою, аби можна було б її перевірити і звірити зі всіма реєстрами", - заявив Петренко, зазначивши, що тоді можна буде говорити про те, що контроль прозорості діяльності державних службовців реально запрацював.


"Ті, хто не готовий служити Україні, у них є два варіанти: або зараз звільнитися, або, вибачте, потім сісти у в'язницю", - додав Петренко.

Міністр також нагадав, що після введення системи електронного декларування в Україні почнуть діяти норми Кримінального Кодексу про недостовірнe інформацію у декларації та незаконне збагачення.

"Це основні склади злочинів, які НАБУ може ефективно розслідувати при наявності такого механізму, як електронне декларування", - додав Петренко.

Нагадаємо, закон про електронне декларування вступив в силу в березні 2016 року.