ua en ru

Петренко: Київ не порушив жодної норми, не закривши небо над Донбасом

Петренко: Київ не порушив жодної норми, не закривши небо над Донбасом Фото: Павло Петренко

Україна виконала всі без винятку міжнародні договори у сфері авіаційного права

Україна не порушувала міжнародних договорів або норми міжнародного права, не закривши небо для цивільної авіації після початку конфлікту на Донбасі. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає ВВС.

Так, у вівторок, 13 жовтня, фахівці у Нідерландах оприлюднили технічний звіт про катастрофу малайзійського літака, де зазначили, що Україна недооцінила небезпеку польотів і не закрила небо над зоною конфлікту на Донбасі.

"Україна виконала всі без винятку міжнародні договори у сфері авіаційного права і жодних порушень, як директиви ІКАО, так і міжнародного права з нашого боку не було", - заявив Петренко.

Як повідомлялося, Росія назвала "упередженою" доповідь Нідерландів про катастрофу Boeing. Раніше, в липні ц.р., РФ наклала вето на резолюцію Ради безпеки ООН про створення міжнародного трибуналу щодо Boeing.

В свою чергу в Нідерландах заявили, що не будуть відновлювати розслідування аварії Boeing 777.

Разом з тим, Китай виступив за об'єктивне розслідування катастрофи MH17. "Китайська сторона підтримує незалежне, справедливе і об'єктивне розслідування інциденту відповідно до резолюції 2166 Радбезу ООН, щоб таким чином притягнути винних злочинців до відповідальності", - заявила офіційний представник китайського зовнішньополітичного відомства Хуа Чуньїн.

Як зазначалося, оприлюднені версії із приводу того, хто збив "Боїнг", суперечать одна одній.

Окрім того, за інформацією МЗС України, для розслідування катастрофи Boeing можуть створити "гібридний трибунал". Як заявив голова урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи Boeing, віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, завершення розслідування катастрофи Boeing очікується в лютому 2016 р.