ua en ru

Петиція про створення сайту для оцінки діяльності чиновників набрала 25 тис. підписів

Петиція про створення сайту для оцінки діяльності чиновників набрала 25 тис. підписів Фото: президент України Петро Порошенко

Порошенка попросили про інтерактивний веб-ресурс для громадян з визначенням рейтингу кращих держслужбовців

Електронна петиція до президента України про створення присвяченого чиновникам сайту з можливістю залишати відгуки про їхню роботу набрала необхідні 25 тис. підписів. Про це свідчать дані, розміщені на офіційній сторінці інтернет-представництва глави держави.

"Створити сайт - базу даних, де будь-який зареєстрований громадянин може залишити відгук про роботу конкретного чиновника і давати оцінку за багатьма критеріями роботи цього чиновника. При накопиченні певної кількості негативних відгуків (мотивованих) за певний період - чиновника звільняти з порушенням адміністративної або кримінальної справи. Внести систему рейтингу всіх чиновників за відгуками громадян (найкращий мер, кращий начальник управління тощо)", - йдеться в тексті петиції.

Дане електронне звернення за авторством Юрія Душинського було подано 29 серпня 2015 року. На даний момент петиція №22/000532-еп очікує на розгляд, хоча до кінця збору підписів під нею залишається ще три дні.

Петиція про створення сайту для оцінки діяльності чиновників набрала 25 тис. підписів

Як відомо, у Порошенка тепер є 10 днів на розгляд даної електронної петиції і публікацію відповіді на неї.

Станом на першу декаду листопада АПУ відхилила більше 2,3 тис. електронних петицій до глави держави.

Нагадаємо, сервіс електронних петицій до президента України запрацював 29 серпня 2015 року.