ua en ru

У Петербурзі на акції протесту "Набрид" затримали більше 100 осіб

У Петербурзі на акції протесту "Набрид" затримали більше 100 осіб Фото: акція протесту "Набрид" пройшла у різних містах Росії в суботу, 29 квітня

Акція в Петербурзі не отримала погодження у міської влади

У Санкт-Петербурзі на акції протесту "Набрид" співробітники Омону затримали, за різними даними, від 70 до 120 осіб. Про це повідомляє ВВС.

Як наголошується, затримання в Петербурзі виявилися найбільш жорсткими серед тих, що проводилися по всій Росії в рамках акції "Набрид", організованої "Відкритою Росією".

Координатор організації в Петербурзі Андрій Пивоваров стверджує, що під час акції протесту було затримано більше 70 осіб. За інформацією активістів об'єднання "Група допомоги затриманим" ОМОН затримав близько 120 чоловік.

Акція в Петербурзі не отримала погодження у міської влади, оскільки офіційно не була заявлена як вуличний протест.

"Це не мітинг. Не хода. Не демонстрація. Всі наші дії законні і регламентовані ФЗ-59", - підкреслила один з координаторів "Відкритої Росії" в Петербурзі Наталія Грязневич, яку внаслідок затримали.

Також був затриманий один з організаторів акції Андрій Пивоваров.

Незважаючи на проливний дощ, на акцію зібралося приблизно 250 осіб. Затримання почалися практично відразу після того, як колона протестувальників рушила по напрямку до полпредства.

Всі затримані знаходяться в дев'яти відділеннях поліції. Більшості громадян закидають статтю 20.2 КоАП "Порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування".

Групи заходи в соціальній мережі "ВКонтакте" виявилися заблоковані на вимогу Генеральної прокуратури.

altaltaltaltaltaltaltaltalt

Нагадаємо, раніше повідомлялося про 60 затриманих на акції протестів в Росії.