ua en ru

Пет Кокс очолить місію Європарламенту, яка формуватиме "дорожню карту реформ" ВРУ

Пет Кокс очолить місію Європарламенту, яка формуватиме "дорожню карту реформ" ВРУ Фото: Пет Кокс

З місією буде працювати спеціальна координаційна група, яка буде утворена у Верховій Раді

Відомого європейського політика Пета Кокса призначено на посаду керівника "Місії з оцінки потреб", яка оцінюватиме обсяг програми парламентської підтримки і підвищення інституційної спроможності на виконання меморандуму про взаєморозуміння між Верховною Радою України (ВРУ) та Європейським Парламентом. Про це повідомили Голова Верховної Ради Володимир Гройсман і Президент Європейського Парламенту пан Мартін Шульц під час брифінгу по завершенні церемонії підписання меморандуму у п'ятницю, 3 липня, повідомляє прес-служба ВРУ.

Як зазначається, Гройсман високо оцінив призначення Кокса на посаду керівника місії, охарактеризувавши його як "авторитетну людину".

Окрім цього, керівник парламенту повідомив, що візит місії, яка "визначить "дорожню карту" проведення реформ щодо підвищення інституційної спроможності українського Парламенту", відбудеться у вересні цього року. На його переконання, три місяці, упродовж яких необхідно підготувати "дорожню карту", "будуть дуже продуктивними".

"З метою якісної взаємодії з місією буде працювати спеціальна координаційна група, яка буде утворена у Верховій Раді, і я особисто буду координувати цю роботу", - сказав Гройсман.

"Я дуже радий, що багато питань буде координувати пан Кокс", - сказав Шульц, нагадавши, що він "дуже добре знає Україну".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні, 3 липня, Гройсман і Шульц підписали меморандум про взаєморозуміння.