ua en ru

Гройсман і Шульц підписали меморандум про взаєморозуміння

Гройсман і Шульц підписали меморандум про взаєморозуміння Фото: Мартін Шульц

До Києва прибули члени Бюро україно-європейського парламентського комітету

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман та Президент Європейського парламенту Мартін Шульц сьогодні в Києві підписали меморандум про взаєморозуміння між Верховною Радою України та Європейським парламентом про спільні рамки парламентської підтримки і підвищення інституціональної спроможності, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогоднішній меморандум про взаєморозуміння, який ми з паном Гройсманом підпишемо від імені наших парламентів, буде спільною основою нашої парламентської роботи та розвитку потенціалів наших парламентів", - заявив Шульц.

Він також повідомив, що сьогодні до Києва разом з ним прибули члени Бюро україно-європейського парламентського комітету.

"Комітет допомагатиме стежити за виконанням програми. Разом ми зміцнимо інституційні ролі, законодавчого нагляду та представництва в ВРУ", - зазначив Шульц.

Він також побажав поліпшити законодавчий процес в Україні шляхом посилення інституційного потенціалу та пообіцяв допомогти у цьому.

"В рамках цього візиту ми підписали важливий меморандум вперше про взаємодію між Європейським парламентом і парламентом України", - заявив Володимир Гройсман під час підходу до преси після підписання меморандуму.

"Підписання цього меморандуму є другим кроком після ратифікації Угоди про Асоціацію Україна - ЄС на шляху до європейської єдності ... Багато хто думає про нас, що ми працюємо у Європейському парламенті, у Європі дуже повільно. Але, до вашої уваги, я з колегою Гройсманом домовився 24 лютого, що підпишемо меморандум вже цього року. Ми працювали дуже швидко і ефективно. Пропоную назвати це методом "Гройсман-Шульца"", - додав Шульц.

Нагадаємо, сьогодні в Раді виступив глава Європарламенту Мартін Шульц.