ua en ru

Пєсков заявив, що Захід вразила "бацила путінофобії"

Пєсков заявив, що Захід вразила "бацила путінофобії" Фото: Дмитро Пєсков

Пєсков стверджує, що Путін не фігурує в документах, пов'язаних з офшорним скандалом

Прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив, що Володимир Путін не фігурує в документах, пов'язаних з офшорним скандалом. Він також заявив, що Захід вразила "бацила путінофобії", повідомляє РБК.

За словами Пєскова, головною метою викриттів пов'язаних з міжнародним розслідуванням офшорів є Путін.


"Вчора ми говорили, що там багато інформації і про представників інших цехів, і пов'язаної з главами держав і урядів інших країн. Навряд чи хтось може заперечити той факт, що світові ЗМІ сконцентрувалися нез'ясовним чином на нашій країні і нашому президентові. Це бацила путінофобії, яка вразила західне співтовариство", - сказав він.

Також Пєсков зазначив, що "офшорні рахунки є легальним явищем", але разом з тим, Путін в цих документах не фігурує.

"Дивовижний, але очевидний факт полягає в тому, що якщо ми правильно розуміємо, в самому масиві вкрадених документів Путін не фігурує, згадки про Путіна немає…Як ви знаєте, у нас офшорні рахунки не заборонені, але Путін причому? Тут як раз непрофесіоналізм, тут як раз брехня", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський заявив, що у "панамському скандалі" задіяні різноманітні установи європейських країн і не потрібно дивитися на "панамський скандал" через призму україноцентризму.